Los mejores fresones en el maresma

Maduixa de Sant Pol de qualitat – vina a omplir la cistella de maduixes i verdures a la vall de golinons

Venta directa de maduixa a la vall de golinons. truca al  93.760.2112 o al movil 646.871 744

cistella_maduixes

Propietats de la Maduixa:

Les maduixes i el maduixot que es conreen a Espanya tenen fama de tenir una màxima qualitat i són molt demandades per la resta de països europeus. A la província de Huelva es conrea la maduixa i el maduixot de forma massiva. A Extremadura i la comarca del Maresme (Barcelona) també es conreen, així com a València i Extremadura, encara que en menor proporció.

Les varietats més populars de maduixots són la maduixa Reina de les Valls (d’origen espanyol), el Camarosa o maduixot de Califòrnia, el Tudla, l’Or gran, el Cartujo, el Carisma, el Irvin, la Pájaro i el Selva. El maduixot, el consum és més elevat a Espanya, té més de 1.000 varietats.

Els maduixeres floreixen des de finals de l’hivern fins a principis de l’estiu, de manera que els fruits maduren durant tota la primavera. La millor temporada és de febrer a maig, sent els dos últims mesos els que donen els fruits més dolços.

PROPIETATS PER A LA SALUT:

Són rics en aigua, fibra, i pobresen calories i hidrats de carboni (fructosa, glucosa i xilitol).

Conté vitamina C i una mica de vitamina E. També minerals com potassi, magnesi i calci, i altres elements com folats, àcid citúrico, àcid màlic, àcid oxàlic, antioxidants i flavoides.

Són recomanables per al creixement ossi, els teixits i el sistema nerviós en els nens. Són duiréticos i afavoreixen el trànsit intestinal ja que té poder laxant. Són adequats per a la hipertensió, la insuficiència renal i expulsa l’àcid úric. És desintoxicant i depurador i reforça el sistema immunològic i la formació d’anticossos.

VALOR NUTRICIONAL:

Energia: 32,24 Kcal per 100 gr

Les maduixes i maduixots desprenen un perfum inconfusible quan es troben en el seu punt òptim de consum.

La calor, el transport i la humitat són els seus grans enemics, ja que els deterioren fàcilment causa de la seva estructura delicada, tendra i poc consistent.

Gaviota
la maduixa dolça
maduixa de Califòrnia

Característiques + destacades:

  • Varietat de dia curt (temporada) recol·lecció de finals de febrer a finals de juny.
  • Excel·lent sabor, similar a Pàjaro.
  • Molt sensible a fongs del sòl.
  • De segon any la recol·lecció comença a mitjans de desembre, aconseguint avançar la producció i gaudir-ne a partir de les festes nadalenques.
Image
pajaroPájaro
maduixa de Califòrnia
Característiques + destacades:

  • Planter d’origen Itàlia.
  • Varietat de dia curt (temporada) recol·lecció mitjans de març a finals de juny.
  • Al setembre, a mitjans, es realitza una sega per cobrir-la al novembre i poder començar a recol·lectar al desembre, gaudint així d’una varietat primaveral a l’hivern, en especial a les festes de nadal.
  • Fruit cònic vermell intens i molt aromàtica.
  • Planta a punt de desaparèixer, tot i ser la més coneguda i apreciada arreu.
  • Possiblement la més saborosa de les maduixes que hi ha el mercat.
charlotteCharlotte
maduixa de França

Característiques + destacades:

  • Varietat remuntant, emparellada amb “mara des bois”.
  • Cal distingir les maduixes d’origen Francès del maduixot d’origen Californià, ja que són totalment diferents en mida textura sabor i aroma. Les maduixes franceses acostumen a tenir una mida de fruit mes petita, el saborés molt aromàtic i molt dolç similar a la maduixa de bosc o “maduixeta”.
  • Planta mes rústica de fruits en forma de cor i molt mes sensible a les baixes temperatures que altres varietats remuntants.bosc_natura2

bosc_natura

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s